Ha online üzletekkel foglalkozol, bizonyára tapasztaltad, hogy a cégek ingyen adnak egy olyan címet, ahová a látogatókat irányíthatod. Ezek a ref.linkek, vagy splash oldalak.

Miben hasonlít a splash, és a ref.link?

A splash egy honlap által adott ref.linket tartalmazó kis oldal, rendszerint egy kép. Túl sok információt nem tartalmaz, rá kattintva az adott oldal regisztrációjához jutunk. A splash nem túl nagy, általában minden felhasználó ugyanazt kapja. A traffic exchange oldalak gyakori résztvevője. Tömegesen lehet velük találkozni, éppen ezért a figyelemfelkeltő hatása kicsi. Nem szerkeszthető, sem kategóriákat, sem kulcsszavakat nem tudsz bele írni, a google és egyéb keresőkben szinte elő sem fordul.

A komolyabb honlapok már nem dolgoznak splash oldalakkal, hanem ref.linket adnak. Általában így néz ki: valamilyenhonlap.com/?ref=3452345. A ref.linken regisztrálók a te regisztráltjaid lesznek, általában jutalék, vagy egyéb más előny származik abból, ha toborzod az ügyfeleket. A honlapok általában jól szerkesztett lapok, nem úgy, mint a splash. A cég saját honlapja, változtatni nem tudsz rajta, csupán oda irányítod az embereket. Elolvassa az infót, amit a cég ad, és vagy regisztrál, vagy nem. Nem nagyon tudod befolyásolni.

Ezekkel a megoldásokkal is lehet ügyfeleket szerezni, de a legjobb megoldás, ha saját szavaiddal leírod, illetve képekkel illusztrálod az ajánlatod. A blog erre kiválóan alkalmas. Tudsz képet feltölteni, kulcsszavakat, kategóriákat megadni, sőt az ügyfelekkel, látogatókkal kapcsolatba is tudsz lépni a kommentek által.

A saját tapasztalatok leírása, az oktatás és a kommunikáció több regisztrálót hoz neked, mint egy splash, vagy csak önállóan egy céges ref.link.

Jól döntöttél, ha a blogra szavaztál, máris regisztrálhatsz egyet itt:

BLOGPONT.com

Mivel ad még többet a BlogPont.com?

Egy ref.link, vagy egy splash oldal csak egy cég ajánlatát tartalmazza, aki adta neked. Egy blog, amire bármit írhatsz, több céget, vagy módszert is bemutathatsz ennél sokkal többre képes. Több bejegyzést írhatsz, több találat lesz a keresőkből, minden cikket külön-külön promotálhatsz traffic exchange oldalakon. Így a látogatók nem csak egy linkkel találkoznak, hanem leírásokkal, a te tapasztalataiddal. Sokkal meggyőzőbb leszel, mint egy “gyári” ref.link esetében.

A blogra bannereket, szöveges hirdetéseket is elhelyezhetsz. Ezzel még több ügyfelet szerezhetsz.